O cremă de ciocolată, densă şi aromată, cu un plus de decadenţă dat de lichiorul Kahlua, nu poate fi decât o sursă de plăcere, un accelerator de endorfine. Încercaţi această cremă, relativ simplu de preparat, pentru a vă suprinde musafirii cu intensitatea ciocolatei, accentuată provocator de alcool.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 40 de minute (plus 4 ore la rece)
- 500 ml frişcă lichidă
- 450 grame ciocolată neagră (amăruie)
- 90 de grame de unt
- 60 de grame de zahăr
- 3 ouă
- 1 lingură cafea instant
- 4 linguri lichior Kahlua
Preparare:
- Tăiaţi untul bucăţi. Rupeţi sau tăiaţi ciocolata. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi frişca.
- Topiţi untul împreună cu ciocolata într-un vas bain-marie, la foc mediu.
- Într-un bol adânc amestecaţi, cu un tel, zahărul cu gălbenuşurile, cafeaua instant şi cu lichiorul Kahlua.
- După ce granulele de zahăr s-au topit, adăugaţi treptat, amestecând continuu, ciocolata topită şi răcită uşor.
- Adăugaţi frişca bătută. Amestecaţi delicat până se omogenizează.
- Bateţi albuşurile şi încorporaţi-le uşor în compoziţie.
- Turnaţi crema de ciocolată în cupe şi ţineţi-o la rece 4 ore înainte de servire.
Crema de ciocolată se poate decora cu ciocolată albă şi/sau neagră sau frişcă bătută.
[note]Kahlua este un lichior cremă de ciocolată. Dacă nu aveţi Kahlua, puteţi să renunţaţi la el – deşi ar fi păcat – sau să-l înlocuiţi cu cremă de wiskey sau alt lichior de ciocolată. Dacă lichiorul nu este cremă, mai puneţi 1 gălbenuş în plus în amestec.[/note]
[warning]Nu introduceţi cupele cu cremă de ciocolată, în frigider, alături de mâncăruri de la care ar putea împrumuta mirosuri nedorite.[/warning]
[tip]Când adăugaţi frişca şi albuşurile bătute, încorporaţi-le uşor pentru a păstra crema pufoasă.[/tip]