Ceva Bun

Mousse de ciocolată cu cafea

O cremă-spumă de ciocolată fină, ideală pentru a fi servită ca atare, la pahar, dar şi pentru a fi folosită pentru alte prăjituri sau torturi – mousse de ciocolată cu cafea. Ingredientele de calitate sunt cheia acestei reţete de origine italiană, care este gata în doar treizeci de minute.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Ciocolată de casă. [/readalso]

Reţetă: Mousse de ciocolată cu cafea

Ingrediente:

  • 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao)
  • 170 grame mascarpone
  • 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 6 linguri espresso concentrat, rece
  • biscuiţi pentru servit

Preparare:

  1. Rupeţi ciocolata sau tocaţi-o din cuţit.
  2. Topiţi ciocolata într-un vas bain-marie, amestecaţi până se topeşte bine şi luaţi-o de pe foc.
  3. Separat, bateţi mascarpone cu zahărul până obţineţi o spumă în care încorporaţi cafeaua şi ciocolata topită şi răcită.
  4. Bateţi smântâna dulce până obţineţi o frişcă consistentă.
    [warning]Nu bateţi smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscaţi ca grăsimile să se separe şi să obţineţi unt.[/warning]
  5. Încorporaţi frişca în amestecul de ciocolată.
  6. Turnaţi crema în 4 cupe sau ceşti adânci.
  7. Decoraţi cu biscuiţi tocaţi şi/sau ciocolată rasă.
  8. Introduceţi la rece până la servire.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 4

Mousse-ul de ciocolată cu cafea se serveşte ca atare sau pentru prăjituri şi torturi.

print