O cremă-spumă de ciocolată fină, ideală pentru a fi servită ca atare, la pahar, dar şi pentru a fi folosită pentru alte prăjituri sau torturi – mousse de ciocolată cu cafea. Ingredientele de calitate sunt cheia acestei reţete de origine italiană, care este gata în doar treizeci de minute.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Ciocolată de casă. [/readalso]
Reţetă: Mousse de ciocolată cu cafea
Ingrediente:
- 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao)
- 170 grame mascarpone
- 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime)
- 2 linguri zahăr pudră
- 6 linguri espresso concentrat, rece
- biscuiţi pentru servit
Preparare:
- Rupeţi ciocolata sau tocaţi-o din cuţit.
- Topiţi ciocolata într-un vas bain-marie, amestecaţi până se topeşte bine şi luaţi-o de pe foc.
- Separat, bateţi mascarpone cu zahărul până obţineţi o spumă în care încorporaţi cafeaua şi ciocolata topită şi răcită.
- Bateţi smântâna dulce până obţineţi o frişcă consistentă.
[warning]Nu bateţi smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscaţi ca grăsimile să se separe şi să obţineţi unt.[/warning] - Încorporaţi frişca în amestecul de ciocolată.
- Turnaţi crema în 4 cupe sau ceşti adânci.
- Decoraţi cu biscuiţi tocaţi şi/sau ciocolată rasă.
- Introduceţi la rece până la servire.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 4
Mousse-ul de ciocolată cu cafea se serveşte ca atare sau pentru prăjituri şi torturi.