O gustare rapidă, excelentă pentru pentru orice ocazie dar ideală pentru musafiri, alături de un pahar cu vin. Aluatului simplu i se adaugă doar ulei de măsline, mozzarella, roşii şi un presărat de pătrunjel proaspăt tocat.
Vezi aici și rețeta de Pizza rustică.
Reţetă: Mini pizza cu roșii și mozzarella
Ingrediente:
- 200 grame aluat de pizza
- 4 linguri ulei de măsline
- 200 grame mozzarella
- 12 roşii cherry
- 2 linguri pătrunjel tocat fin
- sare
- piper
Preparare:
- Preparaţi şi dospiţi aluatul conform reţetei. Dacă timpul nu vă permite, puteţi folosi blat din comerţ.
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
- Tăiaţi brânza felii sau răzuiţi-o.
- Spălaţi şi ştergeţi roşiile. Tăiaţi-le rondele.
- Împărţiţi aluatul în 4 bucăţi.
- Întindeţi aluaturile.
- Ungeţi aluatul cu ulei de măsline.
- Adăugaţi mozzarella.
- Adăugaţi roşiile.
- Presăraţi cu sare şi piper.
- Coaceţi mini-pizza, timp de 10 minute, în tăvi unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt.
- Adăugaţi pătrunjel tocat şi tăiaţi mini-pizza în 4 felii.
- Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.
Timp de pregătire: 20 minute (cu aluatul făcut înainte)
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 4
Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.