Exact 20 de minute durează să faci reţeta asta de melcişori cu măr şi dulce de leche, pe care o poate face şi un copil. Deci maxim jumătate de oră cu tot cu mâncat. Ingredientul cheie e evident dulce de leche, de care am vorbit şi cu altă ocazie. Gustul dulce, caramelizat şi onctuos, care aminteşte de bomboanele cu caramele, este cel care dă dependenţă. Dacă vă întorceţi dintr-o vacanţă din Spania sau Portugalia (sau altă ţară în care se găseşte), luaţi câteva borcane ca amintire. Puteţi găsi şi în versiunea locală şi artizanală ca dulceaţă de lapte. Pentru o astfel de reţetă sau pentru clătite! Dar, în lipsă de dulce de leche, puteţi să îl înlocuiţi cu un gem, cum ar fi cel de caise sau chiar o cremă de ciocolată cu alune. Importanţa lui e dată de faptul că reprezintă o “cremă” rapidă pentru umplut melcişorii. Mărul poate fi înlocuit de asemenea de un alt fruct de sezon, important e să fie tăiat subţire cu mandolina sau cu un cuţit bine ascuţit. Dar, să revenim la reţeta noastră.
Reţetă: Melcişori cu măr şi dulce de leche
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
- Tăiaţi mărul felii subţiri.
- Întindeţi foaia de foietaj.
- Adăugaţi şi repartizaţi uniform dulce de leche pe toată întinderea foii, mai puţin 3-4 centimetri finali, pe care puneţi puţină apă cu buricul degetelor.
- Adăugaţi feliile de măr în strat subţire, având grijă ca feliile să se suprapună uşor (vezi foto).
- Presăraţi cu puţină scorţişoară.
- Rulaţi foaia de foietaj şi lipiţi-o la capăt cu puţină apă.
- Tăiaţi ruloul în felii groase de un deget.
- Puneţi rondelele în tavă, peste o foaie de hârtie pentru copt.
- Introduceţi la cuptor penntru 15 minute.
- Gata!
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porţii: 12