Rețeta de mazăre cu chiftele suprinde prin prezenţă şi inventivitate dar şi printr-o modestie de bun gust. Folosirea chiftelelor în această reţetă, indiferent de tipul lor, nu face de altfel decât să scoată în evidenţă  încă una dintre multele întrebuinţări ale acestora. Să vă fie de bine!

Alegeţi-vă chiftelele:

Chiftele din carne (porc şi/sau vită)

Chiftele suedeze

Chiftele de pui

Reţetă: Mazăre cu chiftele

mazare-chiftele

Ingrediente:

  • 14-16 chiftele
  • 1 borcan de mazăre fiartă (800 grame)
  • 1 ceapă medie
  • 3 linguri pastă tomate
  • 500 supă de carne (pui, vită) sau legume
  • 1 linguriţă făină
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Preparaţi chiftelele conform instrucţiunilor, în funcție de rețeta aleasă.
  2. Scurgeţi mazărea.
  3. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi şi sotaţi ceapa 2-3 minute.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi uşor făina.
  7. Adăugaţi pasta de tomate şi amestecaţi bine.
  8. Stingeţi cu supa de carne sau legume.
  9. Adăugaţi foaia de dafin și fierbeți 5 minute, până când începe să se înmoaie ceapa.
  10. Adăugaţi chiftelele şi fierbeţi la foc mic 5-10 minute.
  11. Adăugaţi mazărea scursă şi lăsaţi să dea câteva clocote.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper. Dacă este cazul, completaţi cu apă.
  13. Adăugaţi verdeaţa tocată şi opriţi focul.

Timp de pregătire: 10 minute (dacă chiftelele sunt gătite şi mazărea fiartă)

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 2

Vezi şi mazărea cu spanac

print