Cel mai popular cocktail pe bază de tequila, Margarita, este nelipsit de pe lista de de băuturi a oricărui bar respectabil din lumea asta. Un mix de tequila, triple-sec, lime şi sare în care raportul dintre cantităţile de tequila şi triple-sec diferă de la reţetă la reţetă. Însă reţeta de margerita e una singură. O băutură excelentă, recomandată prin definiţie pentru zilele călduroase de vară.
Reţetă: Margarita
Ingrediente:
- 50 ml tequila
- 15 ml triple-sec
- 30 ml suc de limetă (lămâie verde)
- 50 grame fulgi de gheaţă
- sare
- cupă de şampanie pentru servire
Preparare:
- Spălaţi şi răciţi bine o cupă.
- Freacţi marginea unei cupe de şampanie cu suc de limetă şi se treceţi-o prin sare granulată (nu foarte fină dar nici grunjoasă!).
[note]Granulele de sare trebuie să adere de marginea paharului.[/note] - Amesteca’i într-un shaker tequila, fulgii de gheaţă şi triple-sec-ul.
- Turnaţi în cupă băutura, cu atenţie să nu deterioraţi coroana de sare.
- Serviţi imediat.
[important]Băutura trebuie să fie suficient de rece încât să aburească cupa.[/important] - Cupa se ornează cu o felie de limetă.
Timp de pregătire: 5 minute
Porţii: 1