Gustul unic şi dulceaţa prazului îl fac un candidat de bază atât pentru mâncăruri sofisticate dar şi pentru combinaţii de zi cu zi. Combinaţia discretă de ceapă-usturoi a prazului este ideală pentru supe creme sau tocăniţe.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei
- 2 tulpini de praz
- 600 grame carne de pui fără os (piept, pulpă, etc)
- 1 cană de roşii decojite şi tocate (sau o conservă)
- 1 cană suc de roşii
- 1 cană supă de pui
- 1 linguriţă de cimbru uscat (opţional)
- 2 linguri de miere
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi prazul, tăiaţi-i capetele şi îndepărtaţi foile exterioare, spălaţi bine de eventualele urme de pământ.
- Tăiaţi prazul rondele cu grosimea de 1 centimetru.
- Tăiaţi carnea cubuleţe potrivit de mari.
- Într-o tigaie adâncă sau cratiţă încingeţi uleiul.
- Sotaţi prazul şi carnea.
- Adăugaţi roşiile tocate, sucul de roşii, supa de pui şi cimbrul.
- Lăsaţi să fiarbă la foc mediu timp de 40-45 de minute.
- Adăugaţi miere şi asezonaţi cu sare şi piper.
Mâncarea de praz cu pui se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, ca atare sau cu garnitură de orez sau macaroane fierte.
[tip]Recomandarea pentru această mâncare este să folosiți pulpe de pui.[/tip]
[tip]Opţional, puteţi adăuga în această mâncare şi măsline negre.[/tip]