Dovleceii și ardeiul copt merg de minune în această tocăniță ușoară, de vară. O reţetă pentru fiecare zi a săptămânii, ușor de preparat dar sățioasă.
Porţii: 3
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 6 ciocănele de pui (sau alte bucăţi de carne de pui cu os)
- 3-4 ardei copţi – curățați (preferabil roşii)
- 2 dovlecei
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 1 cană de roşii tocate (sau o conservă de 400 de grame)
- 2 linuri pastă de tomate
- 1 lingură rasă de zahăr
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de mărar tocat
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie.
- Rumeniţi bucăţile de carne de pui.
- Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi mai sotaţi 1 minut.
- Stingeţi cu 2 căni de apă sau, mai bine, supă de pui.
- Până fierbe puiul, spălaţi şi tăiaţi dovleceii în cuburi potrivit de mari. Dacă dovleceii sunt mai mari, îndepărtaţi-le miezul cu seminţe.
- Tăiaţi ardeiul copt în bucăţi potrivit de mari.
- Când puiul este fiert de jumătate (după 20 de minute), adăugaţi dovleceii, ardeiul copt, roşiile, dafinul, 1 lingură de sare şi 1 lingură de zahăr. Completaţi cu apă dacă este cazul.
- Fierbeţi până când carnea este pătrunsă.
- Amestecaţi pasta de tomate cu 1 lingură de făină şi puţină apă într-o cană sau castron. Încorporaţi amestecul în mâncare.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi verdeaţa tocată şi luaţi de pe foc.
Mâncarea de pui cu dovlecei şi ardei copt se serveşte caldă sau la temperatura camerei.
A iesit teribil de gustoasa! Nota 10 si multumiri :D!!!
foarte foarte bun!
foarte buna,nu stiam ca se face si cu dovlecel aceasta mancarica,eu o faceam numai cu ardei copt,dar asa este si mai gustoasa….
Comments are closed.