O mâncare gustoasă, tihnită, mâncarea de mazăre cu carne este binevenită atât la prânz cât şi la cină. O reţetă simplă, de zi cu zi.
Porţii: 6
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 1,2 kg pulpă de porc, vită sau berbecuţ (fără os)
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 2 borcane de mazăre de 800 g
- 2 foi de dafin
- 1 lingură rasă chimen măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 lingură rasă de rozmarin
- 1 cutie de roşii în bulion
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 căni supă de pui sau vită
- 1 lingură rasă de zahăr
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Tăiaţi carnea cubuleţe.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţa sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi carnea la foc iute până când zeama lăsată s-a evaporat.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 30 de secunde.
- Adăugaţi roşiile, pasta de tomate şi supa de carne.
- Adăugaţi foile de dafin, chimenul, coriandrul, rozmarinul şi zahărul.
- Fierbeţi la foc mediu până când carnea este pătrunsă. Dacă zeama a scăzut prea mult, mai adăugaţi apă caldă.
- Scurgeţi mazărea şi adăugaţi-o în cratiţă.
- Lăsaţi mâncarea să dea câteva clocote.
- Asezonaţi cu sare şi piper, după gust.
Mâncarea de mazăre cu carne se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.