O mâncare gustoasă, tihnită, mâncarea de mazăre cu carne este binevenită atât la prânz cât şi la cină. O reţetă simplă, de zi cu zi.
Porţii: 6
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 1,2 kg pulpă de porc, vită sau berbecuţ (fără os)
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 2 borcane de mazăre de 800 g
- 2 foi de dafin
- 1 lingură rasă chimen măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 lingură rasă de rozmarin
- 1 cutie de roşii în bulion
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 căni supă de pui sau vită
- 1 lingură rasă de zahăr
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Tăiaţi carnea cubuleţe.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţa sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi carnea la foc iute până când zeama lăsată s-a evaporat.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 30 de secunde.
- Adăugaţi roşiile, pasta de tomate şi supa de carne.
- Adăugaţi foile de dafin, chimenul, coriandrul, rozmarinul şi zahărul.
- Fierbeţi la foc mediu până când carnea este pătrunsă. Dacă zeama a scăzut prea mult, mai adăugaţi apă caldă.
- Scurgeţi mazărea şi adăugaţi-o în cratiţă.
- Lăsaţi mâncarea să dea câteva clocote.
- Asezonaţi cu sare şi piper, după gust.
Mâncarea de mazăre cu carne se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
Eu am gatit asa ceva….foarte bun..
O precizare, vă rog. Scuze pentru simplitate, dar n-am mai gătit mazăre congelată şi asta am acum la îndemână 😀
Dacă folosesc mazăre congelată cum procedez? O fierb un pic sau o fierb de-a binelea separat în apă înainte de a o adăuga în mâncare? Mulţumesc.
Maria, se adaugă congelată și se lasă la fiert în sos mai mult timp. Atenție, însă, mazărea congelată va lasă apă așa că ar trebui ținut cont de acest aspect.
Comments are closed.