Macaroanele cu brânză sărată sunt o reţetă de zi cu zi: ieftină, rapidă şi săţioasă. Iar farmecul lor e că se pot adapta oricărui gust. Le puteţi găti cu caş dulce sau telemea rasă (sau în amestec), cu brânză de burduf care se întinde de plăcere în farfurie sau, dacă preferaţi o variantă mai puţin tare, în amestec de brânză de burduf cu brânză de vaci. O lingură de unt şi/sau 2 feliuţe de slăninuţă afumată, şuncă sau chiar cârnăciori prăjiţi transformă această reţetă într-un festin.
Vezi şi reţeta americană de macaroane cu brânză.
Reţetă: Macaroane cu branza
Ingrediente:
- 400 grame macaroane (sau alte paste scurte)
- 50 grame unt gras
- 200 grame brânză de burduf (sau telemea)
- 150 grame brânză de vaci
- piper proaspăt măcinat
[note]În limba română, termenul de macaroane desemnează pastele lungi, tubulare, asemătoare cu pastele italienine macherronceli. În multe ţări însă, inclusiv în SUA, macaroanele (din macaroni, italiană), desemnează o serie de paste scurte şi răsucite, goale pe interior (vezi tipurile de paste). Reţeta de mai jos face referire la ele.[/note]
Preparare:
- Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare.
- Amestecaţi brânza de burduf cu brânza dulce.
- Amestecaţi pastele fierte cu brânza într-o cratiţă adâncă.
- Rupeţi untul deasupra.
- Acoperiţi cratiţa cu un capac.
- Puneţi cratiţa pe foc mic, timp de 5 minute (sau la cuptor la 170 de grade), până când brânza se topeşte.
- Macaroanele cu brânză se servesc ca atare, presărate cu piper proaspăt măcinat.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 4