O reţetă siciliană de paste (cu un pesto local), foarte gustoasă şi mereu la îndemână. Pregătiţi această reţetă pentru o cină rapidă sau înainte de a ieşi în oraş pentru a petrece.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 250 grame paste lungi integrale (lingiuine, spaghetti, etc.)
- 5 linguri pesto roşu
- 4 linguri de parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Încălziţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Curăţaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor, întreg sau tăiat în 2-3 bucăţi, pe lungime. Opţional, adăugaţi ardeiul iute tocat fin.
- Scoateţi usturoiul înainte de a-şi schimba culoarea şi lăsaţi uleiul să se răcească. Adăugaţi sosul pesto.
- Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Strecuraţi pastele şi amestecaţi-le cu sosul pesto.
- Montaţi pastele în farfurie.
- Adăugaţi parmezan ras şi piper proaspăt măcinat.
Pastele integrale cu pesto sicilian se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.
[note]Pesto sicilian (roşu) se poate cumpăra şi din magazinele specializate în produse italiene sau din supermarketuri.[/note]