Una dintre multiplele feţe ale pastelor lasagna care, iată, pot ascunde între foile lor nu doar carne tocată cu roşii ci şi combinaţii mai subtile, cum este cea de faţă, cu pui şi broccoli. Pentru mamele care ţin cu tot dinadinsul să-i hrănească pe cei mici cu legume verzi, reţeta de faţă poate reprezenta o bună oportunitate de a o face.
Porţii: 6
Timp preparare: 80 minute
- 12 foi paste lasagna
- 450 gr de broccoli, curăţat şi desfăcut floricele
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 450 gr piept de pui dezosat, fără piele, tăiat julienne
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi, mărunțit
- 600 ml passata (roșii la conservă în sos)
- 2 linguri unt
- 1 jumătate de linguriță cimbru uscat
- 1 jumătate de linguriță oregano uscat
- 275 gr brânză grasă de vaci
- 75 gr brânză parmezan proaspăt rasă
- 225 gr brânză mozzarella tăiată felii subțiri
- sare și piper
Preparare:
1. Încălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți o tavă mare și puțin adâncă cu unt. Fierbeți sau opăriți broccoli până se frăgezește. Scurgeti și puneți-l deoparte.
2. Încălziți uleiul și untul într-o tigaie și prăjiți carnea de pui până se rumenește ușor. Mutați cu o paletă pe o farfurie.
3. Puneți ceapă și usturoi în tigaie și prăjiți 3 - 4 minute. Turnați deasupra passata și mirodeniile și condimentați cu sare și piper. Lăsați la foc mediu aproximativ 24-25 de minute, amestecând de multe ori, până când sosul s-a închegat ușor.
4. Scurgeti jumătate din sosul de roșii în tavă pregătită. Adăugați patru foi lasagna, apoi, jumătate din cantitatea de pui și jumătatea din cea de broccoli. Acoperiți cu jumătate din cantitatea de brânză și din cea de parmezan. Repetați straturile și acoperiți cu foile lasagna rămase.
5. Aranjați feliile de mozzarella deasupra și presărați cu parmezan. Dați la cuptor timp de 30 - 35 minute, până când se rumenește deasupra.
Lasagna cu pui şi broccoli se serveşte după ce s-a răcorit 30 de minute, presărată cu parmezan ras.
[tip]Cele mai bune rezultate le obţine dacă veţi folosi paste proaspete pe care le faceţi chiar dumneavoastră urmând o reţetă simplă.[/tip]