Ceva Bun

Kedgeree – pilaf englezesc cu peşte afumat

Kedgeree este numele uneia dintre cele mai îndrăgite mâncăruri englezeşti, devenită un adevărat etalon al acesteia. Cu toate acestea, numele şi originea kedgeree este indiană. Originalul indian, khichri, are în mare aceleaşi ingrediente de bază (orez, ouă, peşte), un plus de linte, şi arome mai multe şi mai concentrate.

Versiunea adaptată de coloniştii britanici, kedgeree, este mai potrivită pentru gusturile insularilor englezi, la fel şi peştele care se adaugă în reţetă în mod tradiţional: egrefin afumat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele. Tăiaţi peştele cubuleţe.
  2. Topiţi untul într-o cratiţă.
  3. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie.
  4. Adăugaţi praful de curry şi orezul.
  5. Amestecaţi bine şi adăugaţi supa de pui.
  6. Când supa începe să fiarbă, acoperiţi cratiţa, reduceţi focul la minim şi lăsaţi să fiarbă totul, fără să amestecaţi, timp de 12 minute.
  7. Trageţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi peştele, pătrunjelul, smântână şi puţin piper.
  8. Amestecaţi şi acoperiţi cratiţa. Lăsaţi 5 minute pentru a permite peştelui să se încălzească.
  9. Serviţi cu ouă tăiate în sferturi, pe lungime.

Kedgeree se serveşte imediat – tradiţional la micul dejun – cu pâine prăjită.

[warning]În mod normal supa de pui şi peştele conţin suficientă sare. Nu mai adăugaţi sare decât după o degustare prealabilă.[/warning]

print