Pentru că cel mai bun prieten al cărnii (şi al legumelor) e focul, iar cel mai potrivit însoţitor e marinata, am pregătit o serie de 20 de marinate umede pentru a frăgezi şi aroma preparatele înainte de gătirea lor pe grătar.
Lista marinatelor o găsiţi aici.
Timpii de marinare rămân la fel:
- carnea roşie de vită, oaie sau miel – între 4 şi 6 ore
- carne de vânat (cum ar fi cea de căprioară) – între 4 şi 6 ore sau mai mult
- porc – între 2 şi 4 ore
- pasăre (ex pui sau curcan) – între 2 şi 4 ore
- raţă sau pasăre vânat – între 4 şi 8 ore
- peşte întreg cum este păstrăvul, bibanul de mare sau dorada – între 1 şi 2 ore
- file de peşte (ex somon sau ton) – între 1/2 şi 1 oră
- legume – între 1/2 şi 1 oră
Spor la treabă şi poftă bună!
_________________________