Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma într-o friptură delicioasă. În combinaţie cu gusturile italiene de usturoi şi rozmarin, stropite cu ulei de măsline şi pudrate cu praf de chili, curcanul se transformă într-o friptură excelentă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 1,4 kilograme pulpă de curcan dezosată
- 6 căţei de usturoi
- 3 crenguţe de rozmarin
- 1 lingură rasă fulgi de chili sau boia de ardei iute (opţional)
- 4 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade (temperatură medie).
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în fâşii, pe lungime.
- Tăiaţi tulpinile de rozmarin cu foarfeca în bucăţi de 4-5 centimetri.
- Frecaţi carnea cu sare şi piper măcinat.
- Cu ajutorul unui cuţit cu lamă scurtă şi ascuţită, faceţi incizii în părţile mai groase ale cărnii.
- Introduceţi câte o fâşie de usturoi şi o bucată de tulpină de rozmarin în fiecare incizie.
- Presăraţi carnea cu fulgi de chili sau boia de ardei iute.
- Puneţi carnea în tavă şi stropiţi-o cu ulei de măsline.
- Adăugaţi în tavă vinul şi introduceţi la cuptor pentru 60 de minute.
Friptura de curcan cu vin alb, usturoi şi rozmarin se serveşte cu garnitură de cartofi şi salată.