O friptură extraordinară de inspirație germană, rasolul de porc, fiert înăbuşit în zeamă de varză (moare) până prinde a plezni de mulţumire şi fript pe îndelete până la rumenirea şoricului, este o mâncare zdravănă, de iarnă. Merge de minune alături de o varză acră călită.
Porţii: 3-6
Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente:
- 3 rasoale de porc
- 1 ceapă
- 2 litri zeamă de varză
- 1 lingură boabe de piper
- 1 lingură boabe de muştar
- 1 lingură enibahar şi/sau boabe de ienupăr
- 3 foi de dafin
- câțiva ardei iuți mici (opțional)
Preparare:
- Puneţi rasoalele, curăţate bine, la fiert împreună cu zeama de varză şi restul ingredientelor, într-un vas acoperit.
- Fierbeţi la foc mic timp de 90 de minute.
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Scoateţi rasoalele din zeama în care au fiert şi puneţi-le într-o tavă, fără capac.
- Introduceţi tava la cuptor pentru alte 90 de minute, până se rumeneşte frumos carnea.
Ciolanul fiert în zeamă de varză şi fript la cuptor se serveşte cu garnitură de varză călită, cartofi fierţi sau orez.
BESTIAL , DELICIOS …
Sa mai caut superlative ?
Salivezi doar cind citesti reteta,damite sa o mai si maninci ! Uiti si de colesterol si de necazuri cind ai in fata o portie zdravana de ciolan !!!
Reteta voastra suna bine am cumparat ciolan in anglia si am facut dupa reteta mea va spun dupa ce fac cum a iesit si poate puneti reteta Mea pe site pofta buna la toti
Comments are closed.