O friptură de pui simplă dar extrem de gustoasă, cu gusturi franco-italiene. Salvia, rozmarinul, usturoiul, uleiul de măsline şi lămâia dau un gust deosebit acestei fripturi suculente.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 2 ore şi 15 minute
Ingrediente:
- 1 pui mărişor
- 2 linguri frunze de salvie tocate
- 2 linguri rozmarin tocat
- 10 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius (temperatură mică spre medie).
- Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.
- Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.
- Ungeţi puiul pe interior, exterior şi pe sub pielea pieptului cu amestecul obţinut.
- Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari.
- Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o în 6 bucăţi, pe lungime.
- Umpleţi puiul cu ceapa, lămâia şi restul căţeilor de usturoi.
- Puneţi puiul pe o tavă cu grătar (vezi foto).
- Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 2 ore.
Puiul cu rozmarin, salvie şi usturoi se serveşte cu garnituri pe bază de orez sau legume.