O friptură minunată la cuptor din ciocănele înfășurate în jamon (sau prosciutto), dar nu înainte de a fi lăsate să marineze bine în condimente. Pulpele inferioare de pui, cunoscute popular ca ciocanele, împrumută din savoarea cărnii de porc sărate şi uscate.
Porții: 4
Timp de preparare: 1 oră minute (+2 ore pentru marinare)
- 12 ciocănele de pui
- 24 felii de jamon (sau prosciutto)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rasă de boia dulce (afumată)
- 1 lingură rasă cimbru uscat
- 1 linguriță rasă chimen măcinat
- sare și piper
Preparare:
- Ciocănelele se crestează din loc în loc pentru a se pătrunde bine.
- Se prepară marinata într-o cană/bol: se amestecă uleiul de măsline cu condimentele.
- Se ung ciocănelele cu marinată și se bagă la rece pentru 2 ore.
- Se scot ciocănelele de la rece și se învelesc în câte 2 felii de jamon fiecare.
- Se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei.
- Se bagă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Ciocănelele învelite în jamon se servesc calde, alături de salate sau diverse garnituri.
Recomandare: piure de conopidă și salată verde cu lămâie.