O frigăruie chinezească de pui cu adevărat deosebită căreia marinata îi conferă nu doar o aromă unică ci şi o suculenţă aparte. Serviţi aceste frigărui în compania simplă dar rafinată a unor paste cu susan.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
- 1,2 kilograme piept de pui, fără os sau piele
- 4 linguri sos hoisin
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură rasă cinci mirodenii
- piper
Preparare:
- Tăiaţi carnea în cuburi egale.
- Amestecaţi sosul hoisin cu amestecul de cinci mirodenii, zeama de lămâie, sosul de soia, zahărul şi puţin piper.
- Introduceţi la rece pentru 2 ore.
- Înşiraţi bucăţile de carne pe beţele de frigărui.
- Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită.
[tip] Dacă alegeţi să le frigeţi pe grătar, puneţi beţele de frigărui la înmuiat în apă cu 30 de minute înainte de a pune carnea pe ele pentru a nu lua foc. [/tip]
Frigăruile de pui cu cinci mirodenii se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.