O frigăruie chinezească de pui cu adevărat deosebită căreia marinata îi conferă nu doar o aromă unică ci şi o suculenţă aparte. Serviţi aceste frigărui în compania simplă dar rafinată a unor paste cu susan.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
- 1,2 kilograme piept de pui, fără os sau piele
- 4 linguri sos hoisin
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură rasă cinci mirodenii
- piper
Preparare:
- Tăiaţi carnea în cuburi egale.
- Amestecaţi sosul hoisin cu amestecul de cinci mirodenii, zeama de lămâie, sosul de soia, zahărul şi puţin piper.
- Introduceţi la rece pentru 2 ore.
- Înşiraţi bucăţile de carne pe beţele de frigărui.
- Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită.
[tip] Dacă alegeţi să le frigeţi pe grătar, puneţi beţele de frigărui la înmuiat în apă cu 30 de minute înainte de a pune carnea pe ele pentru a nu lua foc. [/tip]
Frigăruile de pui cu cinci mirodenii se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.
Super! am sa incerc reteta ta, pentru cei interesati de paste cu legume pot trage un ochi aici http://mvtube.info/video/GOHBYONO8K92/Paste-chinezesti-cu-legume
Cred ca proportia sos Hoisin – sos de soia e invers.
Comments are closed.