Umplutura de mozzarella dă un nou înţeles clasicelor frigănele, un plus de textură şi de bun gust. O minunată gustare sau mic dejun, o masă “la pachet”.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 minute
- 1 franzelă
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 4 felii de mozzarella
- sare
- piper
- ulei pentru prăjire
Preparare:
- Tăiaţi capetele franzelei.
- Pregătiţi 4 felii duble de pâine. Tăiaţi pâinea astfel încât să obţineţi câte două felii legate între ele (netăiate până la capăt) – vezi galeria foto.
- Bateţi ouăle cu lapte, sare şi piper.
- Presăraţi cu puţină sare pe mozzarella şi introduceţi fiecare felie între cele de pâine.
- Prindeţi cu atenţie sandvişurile cu brânză şi treceţi-le prin amestecul de ouă cu lapte.
- Prăjiţi frigănelele pe ambele părţi în ulei încins.
- Scoateţi frigănelele şi lăsaţi-le la scurs pe un şervet de hârtie.
Frigănelele cu mozzarella se servesc calde sau reci, cu salată de roşii.
[tip]Cel mai potrivit amestec de grăsimi pentru prăjirea frigănelelor este mixul de unt cu ulei.[/tip]
[tip]Puteţi încerca această reţetă şi cu brânză cu mucegai albastru, în special Gorgonzola.[/tip]