Fish fingers (tradus prin “degeţele de peşte”) este numele acestui fel de mâncare simplu şi rapid de făcut de către părinţi dar foarte apreciat de copii. Secretul unui fish fingers reuşit este un interior moale şi un înveliş crocant. Cei mai buni peşti pentru această reţetă sunt peştii cu carne albă sau roz şi fără gust pregnant (cod, biban de mare, etc).

[readalso]Vezi şi cum se prăjesc peştii în crustă de mălai[/readalso]

[readalso] Vezi și rețeta de Doradă la grătar. [/readalso]

Reţetă: Fish fingers

Fish fingers- degeţele de peşte prăjit
Fish fingers-  bucățele de peşte prăjit

Ingrediente:

  • 1 kilogram filé de peşte (fără piele)
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriţă de muştar dulce
  • 4-5 linguri de făină
  • 150 grame pesmet alb
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Spălaţi şi ştergeţi bine fileurile de peşte.
  2. Tăiaţi peştele în bucăţele de grosimea şi lungimea unui deget.
  3. Amestecaţi făina cu 1/2 linguriţăd e sare şi puţin piper.
  4. Bateţi oul cu 3 linguri de apă rece, muştarul, sare şi piper.
  5. Treceţi peştele prin făină. Scuturaţi excesul.
  6. Treceţi “degeţelele” prin ou. Scurgeţi bine.
  7. Treceţi peştele prin pesmet. Presaţi uşor pentru a se lipi bine.
  8. Încingeţi uleiul la 170-180 de grade. (făina presărată în ulei se prăjeşte, dar nu instant).
  9. Prăjiţi peştele (cam 2 minute pe fiecare parte).
  10. Scoateţi cu o spumieră pe o farfurie în care aţi aşezat un şervet de hârtie.
  11. Serviţi cald sau la temperatura camerei cu sosuri pe bază de maioneză (tartar, remoulade, aioli) sau de roşii, cu garnituri pe bază de legume sau cartofi (în special piure).

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 6

[tip]Dacă doriţi să congelaţi peştele după gătire, nu îl prăjiţi prea mult. Îl puteţi rumeni înainte de servire.[/tip]

print