Unul dintre cei mai gustoşi peşti de pe meniurile recente, dar în acelaşi timp foarte controversat, pangasius este o alternativă pentru mesele rapide.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de pangasius
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- piper alb
- sare
- 30 ml ulei de măsline
Preparare:
- Tăiaţi usturoiul rondele groase.
- Puneţi uleiul într-o tigaie încăpătoare. Adăugaţi peştele, zeama de lămâie, usturoiul rondele, sare şi piper.
- Daţi drumul la foc şi lăsaţi tigaia acoperită la foc potrivit 10 minute.
- Opriţi focul, scoateţi peştele pe o farfurie şi serviţi cu sosul din tigaie şi mărar proaspăt tocat (opţional).
File de pangasius la tigaie se serveşte pe un pat de salată verde stropită cu sos de soia cu ciuperci sau oţet balsamic.
[tip] Puteţi folosi şi alt tip de peşte alb – cod, de exemplu. [/tip]
_____________________________________