Pentru iubitorii de pește, există viață și dincolo de clasicul pește prăjit în tigaie sau fript de grătar. File-urile de pește preparate la cuptor cu legume sunt din ce în ce mai căutate. Se pregătesc cât ai zice pește ;-).

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute

File de halibut cu spanac Ingrediente:

  • 2 file-uri măricele de halibut (aproximativ 350 -400 g în total)
  • 250 g spanac congelat
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă de mix de condimente: coriandru, piper alb, lemon grass, cardamom.
  • 2 linguri de ulei
  • 20 g unt
  • 50 g mozzarella sau gruyere
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură rasă de făină
  • 50 g parmezan ras
  • 100 ml smântână dulce
  • 1/2 linguriță de nucsoara
  • sare și piper

Preparare:

  1. Preparați spanacul. Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins. Adăugați cățeii de usturoi întregi și sotați-i până își eliberează aroma. Scoateți-i cu o spatulă și aruncați-i.
  2. Preîncălziți cuptorul la 160 grade.
  3. Adăugați spanacul congelat. Lăsați-l să se înmoaie și amestecați, din când în când. Lăsați spanacul să dea în clocot până începe să scadă zeama.
  4. Adăugați smântâna dulce amestecată cu lingura de făină.
  5. După ce zeama a scăzut și spanacul are consistență de piure, adăugați parmezanul ras și amestecați până se topește. Adăugați nucșoara și potriviți de sare și piper. Trageți tigaia de pe foc.
  6. Separat, ungeți cu unt un vas termorezistent (vezi foto).
    [tip] Mărimea vasului trebuie să corespundă cu cantitea ce va fi pregătatită. Alegeți un vas care are baza egală cu un file de pește. [/tip]
  7. Așezați primul file de pește. Presărați jumătate din mixul de condimente. Potriviți de sare.
  8. În spanacul ușor răcit adăugați un ou crud și amestecați bine. Acesta va ajuta spanacul să prindă consistență la cuptor.
  9. Turnați spanacul peste file în vasul termo-rezistent.
  10. Adăugați cel de-al doilea file deasupra.
  11. Presarați restul de condimente și sare.
  12. Puneți deasupra mozzarella felii.
  13. Dați vasul la cuptor pentru 15 minute.

Acest fel de mâncare se servește cald.

[tip] Halibutul are o aromă puternică de pește. Pentru cei care preferă un pește mai puțin puternic, aceste se poate înlocui cu cod sau pangasius. [/tip]

print

2 Comentarii

  1. Ar fi mai bine sa invatati limba romana si engleza mai temeinic; atunci veti afla ca in limba romana nu exista cuvantul “halibut” deoarece aceasta este denumirea din limba engleza a pestelui car in limba romana se numeste “COD”.

    • O, Doamne! Faceţi o confuzie majoră. În orice limbă. Halibutul e un peşte scump şi foarte râvnit din familia hippoglossus (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hippoglossus), peşti plaţi, care trăiesc pe fundul marilor,din care face parte şi calcanul. Codul e un peşte mult mai ieftin şi mai banal, care se regăseşte în mai multe oceane. Face parte din familia Gadidae (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gadidae). Probabil confundaţi halibutul cu haddock-ul, care face parte din familia Gadidae.

Comments are closed.