Reţeta de ficăţei de pui glasaţi în sos asiatic de piper negru şi serviţi cu cremă de ţelină reprezintă o combinaţie intrigantă a extremelor. Culoarea neagră a piperului cu albul catifelat al ţelinei, notele picante cu cele dulci-aromate, Occidentul cu Orientul. O alcătuire care demonstrează că nu este nevoie de mulţi bani pentru a obţine o construcţie rafinată. O producţie cevabun.ro.
Porţii: 4
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
- 1 kilogram ficăţei de pui proaspeţi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri [intlink id=”5906″ type=”post”]sos de piper negru[/intlink]
- 4 porţii [intlink id=”6105″ type=”post”]supă-cremă de ţelină[/intlink]
- 1 jumătate de linguriţă rasă de nucsoara
- 2 linguri gogoşari în oţet, tocaţi
- 2 căni de crutoane, pentru servire
Preparare:
- Faceţi supa de cremă confom [intlink id=”6105″ type=”post”]reţetei[/intlink]. La sfârşit, după ce crema e finalizată, înainte de a o lua de pe foc, adăugaţi nucşoara rasă.
- Ştergeţi bine ficăţeii cu un şervet curat şi uscat. Desprindeţi ficăţeii unul de celălalt fără să-i tocaţi.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi, la foc mic în tigaia acoperită, ficăţeii timp de aproximativ 10 minute.
- Aăugaţi sosul de piper şi amestecaţi uşor pentru a nu rupe ficăţei. Acoperiţi şi mai lăsaţi tigaia pe foc încă 2-3 minute pentru ca sosul să-şi elibereze aroma.
- Întindeţi crema de ţelină în farfuriile de servire pentru a obţine un “pat” uniform.
- Aşezaţi ficăţeii unul lângă altul în linie.
- Decoraţi farfuriile cu gogoşarii tăiaţi cubuleţe, scurşi de oţet.
Ficăţeii se servesc imediat, cu un bol de crutoane alături.
[warning]Aveţi grijă cu ficăţeii deoarece contactul dintre grăsimea fierbinte şi foarte posibilele picături de apă sunt realmente explozive. Cel mai sigur este să ridicaţi capacul pentru a amesteca în tigaie doar după ce aţi tras-o de pe foc şi aţi lăsat-o câteva secunde să se răcorească. [/warning]
[tip]Ficăţeii se pot înlocui în această reţetă cu creveţi. Vezi [intlink id=”6407″ type=”post”]reţeta[/intlink][/tip]
Îmi plac foarte mult ficățeii de pui și îi prepar în toate felurile de la grătar la tocanițe. Clar o să încerc și rețeta asta care pare de-a dreptul exotică. Am văzut că sosul de piper negru se prepară ușor și de-a abia aștept să încerc și crema de țelină.
Comments are closed.