O reţetă de paste delicios de simplă şi excesiv de sinceră în arome. Farfalle-le (sau alte paste scurte sau lungi) se simt bine în această compoziţie primordială a pastelor cu sosuri pe bază de roşii, iar postul de dinaintea Sfintei Marii (15 august), perioadă bogată în roadele pământului, e momentul ideal pentru a le găti.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 250 grame farfalle (sau alte paste)
- 4 roşii mari
- 1 ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingură rasă de zahăr
- sare
- piper
Preparare:
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le mărunt.
- Fierbeţi pastele al dente.
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi uşor ceapa şi usturoiul 30 de secunde.
- Adăugaţi roşiile, zahărul, câteva linguri de apă şi puţină sare.
- Fierbeţi sosul până scade şi se leagă.
- Adăugaţi busuiocul tocat.
- Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
- Amestecaţi pastele fierte cu sosul.
Pastele cu sos de roşii aromat cu busuioc se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.
[tip]Pentru o versiune picantă, adăugaţi un ardei iute tăiat fin.[/tip]