O reţetă de paste delicios de simplă şi excesiv de sinceră în arome. Farfalle-le (sau alte paste scurte sau lungi) se simt bine în această compoziţie primordială a pastelor cu sosuri pe bază de roşii, iar postul de dinaintea Sfintei Marii (15 august), perioadă bogată în roadele pământului, e momentul ideal pentru a le găti.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame farfalle (sau alte paste)
  • 4 roşii mari
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le mărunt.
  2. Fierbeţi pastele al dente.
  3. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi şi sotaţi uşor ceapa şi usturoiul 30 de secunde.
  6. Adăugaţi roşiile, zahărul, câteva linguri de apă şi puţină sare.
  7. Fierbeţi sosul până scade şi se leagă.
  8. Adăugaţi busuiocul tocat.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  10. Amestecaţi pastele fierte cu sosul.

Pastele cu sos de roşii aromat cu busuioc se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

[tip]Pentru o versiune picantă, adăugaţi un ardei iute tăiat fin.[/tip]

print

3 Comentarii

  1. par gustoase. oare se pot face si cu rosii de la congelator? (lasate putin in apa calduta pt a se inmuia si pt a se decoji usor)

Comments are closed.