Fajita, şaorma Mexicului, este asemeni bucătăriei din care face, un amestec eclectic de gust şi culoare, de texturi şi arome. Secretul unei fajita constă în marinarea adecvată a cărnii, rumenirea potrivită şi combinarea rapidă a ingredientelor calde cu cele reci pentru un contrast savuros.
Porţii: 2
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 400 grame piept de pui dezosat
- 1 ardei gras roşu (mediu)
- 1 ardei gras galben (mediu)
- 1 ardei gras verde (mediu)
- 1 ceapă
- 1 lingură zdravănă de oregano uscat
- 1 linguriţă de scortisoara măcinată
- 1 linguriţă rasă piper de Cayenne (sau fulgi de chili)
- 2 limete
- 3 linguri de ulei
- 2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
- 40 ml smântână
- 80 grame guacamole (sos din piure de avocado)
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi pieptul de pui în fâşii potrivit de groase.
- Extrageţi sucul din cele două limete. Presaţi-le bine înainte de a le tăia pentru a extrage sucul mai uşor.
- Amestecaţi sucul de limetă cu oregano, scorţişoară, piper de cayenne, sare şi piper.
- Amestecaţi carnea de pui cu marinata şi daţi-o la rece pentru minim 30 de minute.
- Între timp scoateţi cotorul şi seminţele ardeilor. Curăţaţi ceapa.
- Tăiaţi ceapa peştişori şi ardeii julienne. (vezi video)
- Încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi carnea de pui marinată timp de 5-6 minute, pe toate părţile.
- Adăugaţi ceapa şi ardeiul gras în tigaie şi prăjiţi-le la foc iute, amestecând des, până se înmoaie.
- Pe marginea unei lipii (tortilla) turnaţi jumătate din amestecul de carne cu legume, adăugaţi jumătate din cantitatea de guacamole şi jumătate din cea de smântână.
- Rulaţi şi serviţi imediat.
[tip]Pentru o fajitas de calitate, amestecul de carne şi legume trebuie să fie fierbinte, iar guacamole şi smântâna să fie reci. Fajitas se servesc imediat, înainte ca cele două “părţi” să-şi împrumute temperatura.[/tip]
[tip]În mod tradiţional, la servire, se mai adaugă salsa (cubuleţe de roşii şi ceapă tăiată în cubuleţe mărunte).[/tip]
ce bine arata 🙂
imi plac retetele voastre iar cele cu video sunt mina de aur
Am facut si eu acum doua ore si au iesit ok pt. prima oara. Ce am remarcat: condimentele de pe carnea de pui se ard si ajung in final in putinul ulei din tigaie in care trebuie sa se prajeasca si legumele. Rezulta un ulei cu fragmente arse de condimente. Am ales sa scot carnea pe un prosop de hartie, sa arunc uleiul si sa incing ulei proaspat in care am pus legumele si carnea in final. Poate nu trebuie pusa carnea direct din marinada in tigaie? Trebuie sterse cu un prosop de hartie inainte de a fi prajite?
Comments are closed.