Din combinaţia dintre parfumul pepenului, prospeţimea limetei şi notele picante ale ghimbirului rezultă o dulceaţă unică, densă şi aromată – dulceața de pepene galben. Nu este una din dulcețurile populare cu care suntem obișnuiți, dar este o bună ocazie de diversificare a meniului.
Încercaţi această combinaţie pentru tartine.
Vezi aici și rețeta de Dulceață de nuci verzi.
Reţetă: Dulceaţă de pepene galben
Ingrediente:
- 1 pepene galben (de aproximativ 1,5 kilograme)
- 2 limete
- 70 grame de ghimbir răzuit
- 400 de grame de zahăr
Preparare:
- Curăţaţi pepenele, înlăturaţi-i seminţele şi tăiaţi-l cubulețe mici.
- Stoarceţi zeama din limete. Curăţaţi şi răzuiţi ghimbirul.
- Amestecaţi pepenele cu zeama de lămâie, ghimbirul ras şi cu zahărul.
- Lăsaţi amestecul la macerat timp de 1 oră şi jumătate până când zahărul se topeşte. Amestecaţi din când în când.
- Puneţi amestecul pe foc mic şi fierbeţi-l, amestecând din când în când şi constant pe final, timp de 2 ore până când se leagă.
- Dulceaţa de pepene galben cu limetă şi ghimbir se consumă rece, proaspătă sau conservată.
Timp de pregătire: 2 ore
Timp de gătire: 2 ore
Porţii: 12-14
[tip]Pentru această reţetă folosiţi pepeni copţi dar fermi, nu făinoşi.[/tip]
[warning]Nu fierbeţi dulceaţa la foc mare sau prea mult deoarece își va schimba culoarea (se va oxida).[/warning]