Din combinaţia dintre parfumul pepenului, prospeţimea limetei şi notele picante ale ghimbirului rezultă o dulceaţă unică, densă şi aromată – dulceața de pepene galben. Nu este una din dulcețurile populare cu care suntem obișnuiți, dar este o bună ocazie de diversificare a meniului.
Încercaţi această combinaţie pentru tartine.

Vezi aici și rețeta de Dulceață de nuci verzi.

Reţetă: Dulceaţă de pepene galben

dulceatapepene03

Ingrediente:

  • 1 pepene galben (de aproximativ 1,5 kilograme)
  • 2 limete
  • 70 grame de ghimbir răzuit
  • 400 de grame de zahăr

Preparare:

  1. Curăţaţi pepenele, înlăturaţi-i seminţele şi tăiaţi-l cubulețe mici.
  2. Stoarceţi zeama din limete. Curăţaţi şi răzuiţi ghimbirul.
  3. Amestecaţi pepenele cu zeama de lămâie, ghimbirul ras şi cu zahărul.
  4. Lăsaţi amestecul la macerat timp de 1 oră şi jumătate până când zahărul se topeşte. Amestecaţi din când în când.
  5. Puneţi amestecul pe foc mic şi fierbeţi-l, amestecând din când în când şi constant pe final, timp de 2 ore până când se leagă.
  6. Dulceaţa de pepene galben cu limetă şi ghimbir se consumă rece, proaspătă sau conservată.

 

Timp de pregătire: 2 ore

Timp de gătire: 2 ore

Porţii: 12-14

[tip]Pentru această reţetă folosiţi pepeni copţi dar fermi, nu făinoşi.[/tip]

[warning]Nu fierbeţi dulceaţa la foc mare sau prea mult deoarece își va schimba culoarea (se va oxida).[/warning]

print