Dorada este prin definiţie un peşte slab, cu carne albă şi gustoasă, care adoră combinaţiile simple cu ierburi şi mirodenii şi relaxarea la grătar. O doradă de Mediterană, uşoară, de vară.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
- 2 dorade (aproximativ 300 grame/bucată)
- 2 crenguţe de rozmarin
- 2 crenguţe de busuioc
- 2 crenguţe de oregano
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute (opţional)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
Preparare:
- Evisceraţi doradele şi curăţaţi-le de solzi.
- Spălaţi verdeţurile.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
- Spălaţi ardeiul iute şi tăiaţi-l în două, pe lungime.
- Crestaţi peştii de 3-4 ori pe fiecare parte.
- Ungeţi peştii cu ulei de măsline pe interior şi exterior.
- Presăraţi cu sare şi piper.
- Umpleţi peştii cu ardei iute, usturoi, ierburi şi 2 rondele de lămâie.
- Rumeniţi peştele pe grătar, pe ambele părţi.
Dorada umplută cu ierburi şi friptă la grătar se serveşte cu salată şi restul de lămâie.