Dorada este prin definiţie un peşte slab, cu carne albă şi gustoasă, care adoră combinaţiile simple cu ierburi şi mirodenii şi relaxarea la grătar. O doradă de Mediterană, uşoară, de vară.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

  • 2 dorade (aproximativ 300 grame/bucată)
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 2 crenguţe de busuioc
  • 2 crenguţe de oregano
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (opţional)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Evisceraţi doradele şi curăţaţi-le de solzi.
  2. Spălaţi verdeţurile.
  3. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
  4. Spălaţi ardeiul iute şi tăiaţi-l în două, pe lungime.
  5. Crestaţi peştii de 3-4 ori pe fiecare parte.
  6. Ungeţi peştii cu ulei de măsline pe interior şi exterior.
  7. Presăraţi cu sare şi piper.
  8. Umpleţi peştii cu ardei iute, usturoi, ierburi şi 2 rondele de lămâie.
  9. Rumeniţi peştele pe grătar, pe ambele părţi.

Dorada umplută cu ierburi şi friptă la grătar se serveşte cu salată şi restul de lămâie.

print