Carnea albă şi dulce a doradei este înmiresmată subtil de coaja de lămâie, cimbru şi usturoi în această reţetă excelentă atunci când este preparată la cuptor sau la grătar. Un strop de ulei de măsline şi câteva granule de sare grunjoasă de mare vă vor duce direct în vară, pe malul mării.
Reţetă: Doradă cu cimbru şi coajă de lămâie
Ingrediente:
- 2 dorade
- 8 fire de cimbru
- coaja de la o lămâie (partea galbenă)
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi grătarul sau cuptorul (la 180 de grade).
- Curăţaţi peştii de intestine şi solzi.
- Curăţaţi (cu ajutorul unui peeler sau cuţit de legume) partea galbenă a coajii de lămâie pentru a obţine fâşii lungi (asemenătoare cu cele obţinute când curăţăm mere).
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l fâşii, pe lungime.
- Clătiţi firele de cimbru sub apă rece.
- Umpleţi peştii cu cimbru, coajă de lămâie, usturoi, puţină sare şi piper.
- Frigeţi peştii pe grătar (câte 8-10 minute pe fiecare parte, la foc mediu) sau cuptor (12-15 minute, într-o tavă unsă cu puţin ulei, la 180 de grade).
- Serviţi peştele cu salată proaspătă.
Preparation time: 10 minute(s)
Cooking time: 20 minute(s)
Number of servings (yield): 2