Gaeng Phed Kai Sai Nawmai este un curry thailandez din clasa curry-urilor roşii, domolit doar de laptele de cocos în care clocotesc bucăţi de pui, muguri de bambus şi, inevitabil, chili. Echilibrul dulce-sărat este asigurat, ca de fiecare dată în această bucătărie, de un raport egal între sosul de peşte şi zahărul de palmier. Încercaţi-l iarna, pentru că iarna noastră nu-i ca vara thailandeză.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 800 grame piept de pui dezosat
- 300 de grame muguri de bambus (proaspăt sau din conservă)
- 3 linguri pastă de curry roşu
- 2-3 ardei iuţi mici
- 2 linguri ulei
- 450 ml lapte de cocos
- 2 linguri sos de peşte
- 2 linguri de zahăr
- 5 frunze de lămâie kaffir
- 1 lingură busuioc thailandez (sau european)
- 1 limetă
- 1 linguriţă rasă de piper măcinat
Preparare:
- Tăiaţi carnea de pui şi mugurii de bambus fâşii.
- Încingeţi uleiul într-un wok.
- Adăugaţi şi rumeniţi pasta de curry timp de 30 de secunde la temperatură mare.
- Adăugaţi carnea de pui şi rumeniţi-o în sosul picant.
- Stingeţi cu laptele de cocos.
- Adăugaţi frunzele de lămâie kaffir, sosul de peşte, zahărul şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.
- Lăsaţi să fiarbă totul tim de 10-15 minute până când puiul este pătruns.
- Adăugaţi zeama de limetă, mugurii de bambus şi busuiocul tocat.
- Lăsaţi să mai dea un clocot, adăugaţi piperul şi trageţi wok-ul de pe foc.
Curry-ul de pui cu muguri de bambus se serveşte fierbinte cu orez fiert simplu sau în lapte de cocos.