Seamănă cu un escalop. Aduce cu un stroganoff. Ar putea fi o ciulama. Câte puţin din fiecare şi mai mult de atât. Pieptul de curcan (puttenburst) în sos de muştar (senf) aromat cu maghiran (majoran) este o mâncare pe gustul germanilor. Vă propunem o reîntâlnire cu maghiranul, o plantă aromatică foarte iubită odinioară în România, însă nedrept ignorată acum.
Porţii: 6
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 1500 grame piept de curcan
- 3 linguri de ulei
- 500 ml supă de pui
- 250 ml vin alb sec
- 3 linguri de muştar iute-aromat
- 2 linguri de muştar franţuzesc (cu boabe)
- 300 ml smântână
- 1 ceapă mare
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri de făină
- 1 lingură frunze de maghiran (fără tulpină)
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
- Tăiaţi pieptul de curcan fâşii late şi groase de 1 deget.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o cratiţă.
- Sotaţi ceapa şi usturoiul 1-2 minute.
- Adăugaţi pieptul de curcan şi rumeniţi-l uşor până se albeşte.
- Adăugaţi supa de pui fierbinte şi vinul alb.
- Fierbeţi timp de 15 minute la foc mediu.
- Faceţi un liezon din smântână, muştar şi făină.
- Temperaţi liezonul cu câteva linguri din zeama în care fierbe carnea.
- Încorporaţi liezonul.
- Adăugaţi frunzele de maghiran, sare şi piper după gust.
- Lăsaţi să mai fiarbă totul 5 minute, până când se leagă bine liezonul.
Serviţi curcanul cu sos de muştar şi maghiran cu paste, orez sau cartofi fierţi.
[note]Versiunea franceză a acestei reţete înlocuieşte maghiranul cu tarhonul.[/note]
_______________________________________
Bunätate mare
super reteta! am redus cantitatile ca nu aveam ce face cu 6 portii 🙂 a fost delicios!!!
Comments are closed.