Unică prin calităţile ei, în special prin formă şi conţinutul de antioxidanţi, rodia este specială şi când e vorba de a extrage boabele roşii din interior. Am încercat mai multe variante de a face acest lucru fără a zdrobi boabele şi a ne stropi cu sucul lor. Şi am găsit-o! Cea mai bună variantă de a extrage boabele de rodie şi a le recupera (!) este sub apă. Pentru asta aveţi nevoie, pe lângă fructe, de un vas relativ adânc (castron, lighean, etc.) şi o sită sau, şi mai bine, o centrifugă pentru salată.
[readalso]Vezi şi cum se decojesc roşiile.[/readalso]
Reţetă: Cum se desface o rodie
Ingrediente:
- rodii
- vas adânc
- sită sau centrifugă pentru salată
- apă
Preparare:
- Umpleţi vasul pe trei sferturi cu apă (nu mai mult pentru că o să dea pe dinafară).
- Crestaţi rodiile în partea de sus a fructului.
- Scufundaţi, pe rând, câte o rodie cu crestătura în jos şi desfaceţi-o sub apă.
- Secretul e ca fructul şi seminţele să rămână tot timpul sub apă.
- Împingeţi cu degetele seminţele în apă, curbând coaja.
- Procedaţi la fel cu toate fructele.
- Scurgeţi într-o sită sau în centrifugă.
- Folosiţi rodia.
Timp de pregătire: 10 minute