Sosul asiatic de piper negru se potriveşte de minune cu gustul şi textura creveţilor. Notele picante, parfumul de ghimbir şi aroma de usturoi ce răzbate din amestecul sosului contrastează plăcut cu dulceaţa creveţilor. Pentru a vă bucura din plin de gustul lor, nu le îndepărtaţi învelişul chitinos care reţine sucurile naturale.
Porţii: 4
Timp de preparare: 15 minute
- 1 kilogram de cozi de creveti tiger (preferabil cruzi, nu prefierţi)
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri sos de piper negru
- 1 linguriţă de ghimbir tocat sau una rasă de pudră
Preparare:
- Zdrobiţi şi tocaţi fin usturoiul. Diluaţi sosul de piper în două linguri de apă.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie sau wok.
- Sotaţi la foc iute ghimbirul şi usturoiul.
- Adăugaţi creveţii şi prăjiţi-i până îşi schimbă culoarea (dacă sunt cruzi vor deveni roz).
- Adăugaţi sosul de piper negru diluat.
- Amestecaţi bine şi mai ţineţi pe foc iute, amestecând continuu, timp de 5 minute.
Creveţii în sos de piper negru se servesc imediat, fierbinţi.
[tip]Dacă faceţi unt de casă păstraţi lichidul care rămâne după extragerea acestuia şi marinaţi creveţii timp de 1 oră în el.[/tip]
[tip]La servire, aduceţi la masă boluri cu apă şi bucăţi de lămâie pentru clătirea mâinilor sau şerveţele umede, parfumate.[/tip]