O reţetă exotică ce stârneşte simţurile. Dulce acrişoară, picant aromată, lejer sofisticată, simplu complicată. Mai uşor de realizat decât o arată numele, dar lesne de impresionat musafirii avizi de nou.
Încercaţi-o fără complexe căci nu aveţi cum să daţi greş.
Porţii: 2-3
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
- 500 grame cozi de creveti (cruzi sau prefierți)
- 4 căţei de usturoi
- 4 portocale
- 1 lingură de ulei
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ketchup
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 1 linguriţă pastă de chili
- 1 lingură rasă amidon alimentar
- 3 cepe verzi
- piper
Preparare:
- Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Răzuiţi coaja de la o portocală şi extrageţi sucul din toate. Curăţaţi şi tocaţi ghimbirul. Tăiaţi ceapa rondele oblice.
- Amestecaţi amidonul cu sucul de portocale, sosul de soia, ketchup-ul, pasta de chili şi mierea.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Adăugaţi usturoiul, coaja de portocală şi ghimbirul şi rumeniţi-le la foc iute.
- Adăugaţi creveţii şi sotaţi-i uşor.
- Stingeţi totul cu sosul.
- Fierbeţi creveţi timp de 3-5 minute până se leagă sosul bine.
- Adăugaţi ceapa tocată şi luaţi de pe foc.
Serviţi creveţii imediat, simplu, sau cu garnitură de orez fiert.
[tip]Dacă folosiţi creveţi cruzi, curăţaţi-i și dezgheţaţi-i în prealabil.[/tip]