O rețetă cu adevărat deosebită. Un adevărat paradox deoarece este pe cât de simplă, pe atât de rafinată. Cu doar 3 ingrediente (fără a pune la socoteală și puțină sare) și cu un timp de execuție redus o să obțineți un desert cu adevărat deosebit – cremă de lămâie.
Vezi aici și rețeta de Tartă cu lămâie.
Reţetă: Cremă de lămâie
Ingrediente:
- 300 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- 2 lămâi
- 80 grame de zahăr
- 1 vârf de cuțit sare
Preparare:
- Spălați bine lămâiile și răzuiți coaja uneia dintre ele.
- Extrageți zeama din lămâii.
- Puneți la fiert smântâna dulce împreună cu zahărul, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare.
- Fierbeți la foc mic 4-5 minute, amestecând continuu.
- Luați de pe foc smântâna și strecurați-o.
- Adăugați, amestecând constant, zeama de lâmâie – crema nu mai este pe foc. Crema va începe să se îngroașe.[tip]Gustați după ce ați încorporat jumătate din sucul de lămâie. În funcție de dimensiunea și tipul lămâilor, s-ar putea să fie suficient.[/tip]
- Turnați crema în 3 pahare pentru servire.
- Introduceți la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
Timp de pregătire: 10 minute + 3 ore la rece
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 3
[tip]Dacă păstrați crema de lămâie peste noapte, scoateți-o cu 10 minute de la rece înainte de servire pentru a-și recăpăta consistența fină.[/tip]
Crema de lămâie se servește rece, cu pișcoturi, biscuiți cu migdale sau fructe de pădure. Este ideală ca desert după preparate picante.
Interesanta reteta! Vreau sa o incerc si eu.Ce fel de smantana (marca) ?
Smantana de gătit sau pentru frişcă (nefementata, neindulcita). Dorna sau ceva similar. Important e să fie grasă, peste 30-32% grăsime.
Pare foarte buna, dar nu se folosesc oua, sau gelatina, pentru ingrosare?
Pectina din lămâie e cea care îngroaşă crema, condiţia esentiala e că smantana dulce să fie cat mai grasă
Multumesc de raspuns. Ati castigat un cititor, nu doar pentru promptitudine, dar aveti niste retete grozave.
Buna ,
doar ce am facut-o si eu si nu imi dau seama unde am gresit …crema nu s-a ingrosat 🙁 .Am folosit mascarpone , deoarece nu am gasit smantana cu un procent ridicat de grasime .O las putin sa se raceasca si o bag la frigider ( totusi , poate se intampla o minune:) ).
O sa reiau ”procedura” pas cu pas .
Comments are closed.