O reţetă excelentă pentru a pregăti cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de măsline, lămâie, usturoi şi rozmarin. Pregătiţi aceste cotlete pentru ieşirile la iarbă verde sau pentru un grătar în familie.
Porţii: 2
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm
- 1 lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 crenguţe de rozmarin
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Preparare:
- Preparați marinata: Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Extrageţi zeama de lămâie.
- Desprindeţi acele de rozmarin de pe tulpină.
- Amestecaţi usturoiul, cu zeama de lămâie, uleiul de măsline rozmarin, sare şi piper.
- Turnaţi marinata peste carne şi lăsaţi-o să acţioneze minim 30 de minute.
- Frigeţi carnea pe grătar sau plită, la foc mediu, pe ambele părți. Folosiți un clește pentru a întoarce cotletele, nu furculița (dacă înțepați carnea, își va pierde din suculență).
[tip] Pentru a păstra cotletele de miel suculente, în momentul în care le puneți pe grătar trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip]
[tip]La fel ca şi carnea de vită, carnea de miel nu se găteşte prea mult pentru a nu-şi pierde suculenţa. În funcţie de preferinţe, la foc mediu, cotletele de miel se țin pe grătar între 5 și 15 minute pe fiecare parte pentru a le prepara “în sânge”, “mediu” sau “bine făcut.” [/tip]
Cotletele de miel în stil mediteraneean se servesc fierbiţi, cu garnituri şi/sau salate.
[warning]Atenţie la grăsimea de pe cotlete deoarece se poate arde cu uşurinţă.[/warning]