Ceva Bun

Cotlet de rechin la grătar

Cotletul de rechin preparat la grătar este una dintre cele mai îndemână reţete atunci când doriţi să puneţi în valoare carnea acestui peşte atât de special. Răpitor prin definiţie, cu o carne şi o textură aparte, rechinul este unul dintre puţinii peşti (alături de peştele spadă) care se pretează a fi marinat înainte de a se frige pe grătar. Vă recomandăm combinaţia dintre sosul de soia şi citrice pentru a frăgezi şi aroma carnea de rechin.

Vezi aici alte rețete cu amestecuri de condimente, speciale pentru marinare.

Reţetă: Cotlet de rechin la grătar

Ingrediente:

  • 2 cotlete de rechin (cu tot cu piele)
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri suc de portocale
  • 2 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel tocat fin
  • piper

Preparare:

  1. Ştergeţi bine cotletele cu un şervet de hârtie.
  2. Curăţaţi şi faceţi pastă usturoiul.
  3. Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, sosul de soia, sucul de portocale, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat.
  4. Puneţi la marinat peştele în amestecul obţinut mai sus.
  5. Lăsaţi rechinul la marinat 2 ore (nu mai mult), întorcându-l din când în când pentru a se pătrunde uniform.
  6. Frigeţi carnea pe un grătar bine încins, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind din când în când cu marinată.
    [note]Timpul de frigere depinde de grosimea cărnii. Carnea de rechin este mai gustoasă dacă este mai puţin pătrunsă decât dacă este uscată.[/note]
  7. Serviţi cotletele fripte, stropite cu marinată, alături de garnituri pe bază de orez sau cartofi şi/sau cu salate.

 

Timp de pregătire: 10 minute ( plus 2 ore la marinat)

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 2

print