Cotletul de rechin preparat la grătar este una dintre cele mai îndemână reţete atunci când doriţi să puneţi în valoare carnea acestui peşte atât de special. Răpitor prin definiţie, cu o carne şi o textură aparte, rechinul este unul dintre puţinii peşti (alături de peştele spadă) care se pretează a fi marinat înainte de a se frige pe grătar. Vă recomandăm combinaţia dintre sosul de soia şi citrice pentru a frăgezi şi aroma carnea de rechin.
Vezi aici alte rețete cu amestecuri de condimente, speciale pentru marinare.
Reţetă: Cotlet de rechin la grătar
Ingrediente:
- 2 cotlete de rechin (cu tot cu piele)
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri suc de portocale
- 2 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pătrunjel tocat fin
- piper
Preparare:
- Ştergeţi bine cotletele cu un şervet de hârtie.
- Curăţaţi şi faceţi pastă usturoiul.
- Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, sosul de soia, sucul de portocale, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat.
- Puneţi la marinat peştele în amestecul obţinut mai sus.
- Lăsaţi rechinul la marinat 2 ore (nu mai mult), întorcându-l din când în când pentru a se pătrunde uniform.
- Frigeţi carnea pe un grătar bine încins, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind din când în când cu marinată.
[note]Timpul de frigere depinde de grosimea cărnii. Carnea de rechin este mai gustoasă dacă este mai puţin pătrunsă decât dacă este uscată.[/note] - Serviţi cotletele fripte, stropite cu marinată, alături de garnituri pe bază de orez sau cartofi şi/sau cu salate.
Timp de pregătire: 10 minute ( plus 2 ore la marinat)
Timp de gătire: 10 minute
Porţii: 2