Dulceaţa cărnii de porc se completează de fiecare dată excepţional cu cea a fructelor. Cotletul de porc şi rondelele de ananas fripte pe grătar fac o echipă perfectă pentru o cină rapidă şi rafinată, săracă în grăsimi şi spectaculoasă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 2 cotlete de porc, fără os
- 1 cutie rondele de ananas în compot
- 1 linguriţă seminţe de chimen măcinate
- 1 linguriţă amidon
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet balsamic
- 1 lingură seminţe de susan
- sare
- piper
Preparare:
- Bateţi cotletele de porc cu un ciocan pentru şniţele.
- Ungeţi cu ulei cotletele.
- Presăraţi sare, chimen măcinat şi piper pe ambele părţi ale cotletelor.
- Scoateţi rondele de ananas din conservă şi păstraţi siropul.
- Încingeţi grătarul.
- Frigeţi rondelele de ananas, pe ambele părţi, pe grătar până se rumenesc.
- Luaţi rondelele de ananas de pe grătar şi păstraţi-le la cald.
- Frigeţi cotletele de porc, pe grătar, pe ambele părţi. Cam 7-8 minute pe fiecare parte.
- Amestecaţi siropul din conservă cu sosul de soia, oţetul balsamic şi amidonul într-o crăticioară.
- Fierbeţi sosul amestecând constant până se leagă.
Cotletele de porc se servesc fierbinţi cu rondele de ananas la grătar, stropite cu sos şi presărate cu seminţe de susan.
[note]Timpul de preparare pe grătar depinde de grosimea cotletelor şi de puterea focului. Asigurați-vă că sunt făcute în profunzime.[/note]