Am aflat de acest cocktail de sărbătoare de la o prietenă venită în vizită. Dacă sunteţi amatori de combinaţii si cocktailuri, dar nu aveţi timp sau ustensilele necesare preparării băuturilor complicate, cocktailul Mimoza este o reţetă extrem de simplă şi numai bună pentru sărbătorit.
Porţii: 2
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 300 ml şampanie
- 100 ml suc proaspăt de portocale
- 1 portocală
Preparare:
1. Puneţi şampania şi sucul proaspăt de portocale la răcit. Puteţi folosi vin spumant alb; alegeţi o variantă de vin sec. Puteţi folosi, de asemenea, suc de portocale la cutie (fără acid şi fără adaos de zahăr).
2. Luaţi 2 pahare înalte cu picior (flute). Turnaţi în fiecare pahar câte 50 ml suc de portocale. Turnaţi apoi şampania de sus, pentru a face spumă.
3. Ornaţi cu jumătate de felie de portocală.
[tip] Pentru a obţine un efect de cocktail de bar, înainte de a turna sucul de portocale şi şampania în pahar, turnaţi un deget de grenadine pentru culoare. Dacă vă place “clinchetul” de cocktail, puneţi 2 cuburi de gheaţă.[/tip]