Cu toate că în România înclinăm să vedem clătitele mai mult ca pe un desert decât ca pe o mâncare/gustare în sine, în patria natală, Franţa, ele slujesc mai mult umpluturilor sărate decât celor dulci.
Clătitele cu umplutură din ficat de pui sunt simplu şi rapid de făcut, gustoase şi ieftine. Nici un musafir nu va strâmba din nas în faţa unei clătite cu ficat. Decât dacă se termină prea devreme.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
- 4 clătite mari
- 600 de grame de ficat de pui
- 1 ceapă medie
- 2 linguri de unt
- 100 ml smântână grasă
- 50 ml vin alb sec
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 100 de grame de caşcaval ras
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ficăţeii de pieliţe.
- Tăiaţi ficăţeii în bucăţele potrivit de mari.
- Tocaţi ceapa mărunt.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie.
- Adăugaţi ficăţeii şi rumeniţi-i uşor.
- Stingeţi cu vinul. Adăugaţi smântâna.
- Lăsaţi ficăţeii pe foc încă 10 minute până când se pătrund şi sosul se leagă.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi pătrunjelul tocat.
- Încingeţi cuptorul la 220 de grade.
- Preparaţi clătitele conform reţetei.
- Umpleţi clătitele cu amestecul de ficat.
- Poziţionaţi clătitele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi unt, presăraţi cu caşcaval şi introduceţi tava la cuptor pentru 5-6 minute.
Clătitele cu ficat se servesc imediat.