Ceva Bun

Clătite cu ciocolată şi cremă de vanilie

Simple, versatile, elegante, eficiente, clătitele rămân prinţesele modeste ale deserturilor. Gusturi clasice îmbinându-se armonios ca două jumătăţi distincte ce refac întregul, clătitele cu ciocolată umplute cu cremă de vanilie îşi păstrează decenţa în ciuda prezentării elaborate. Pregătiţi-le pentru a vă surprinde musafirii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

pentru clătite

crema de vanilie

Preparare:

  1. Preparaţi clătitele conform reţetei.
  2. Puneţi laptele la fiert împreună cu zahărul şi miezul batonului de vanilie sau esenţa.
    [tip]Pentru a extrage miezul de vanilie, tăiaţi batonul în două, pe lungime, şi răzuiţi seminţele din interior cu dosul unui cuţit. [/tip]
  3. Fierbeţi laptele şi lăsaţi-l să se răcorească.
  4. Amestecaţi gălbenuşurile de ou cu amidonul într-o crăticioară.
  5. Adăugaţi, puţin câte puţin, lapte cald peste gălbenuşurile cu amidon, şi încorporaţi-l repede cu telul.
    [warning]Atenţie! Laptele fierbinte neîncorporat corespunzător poate tăia crema.[/warning]
  6. După ce tot laptele a fost încorporat, puneţi crema pe foc şi fierbeţi la foc mic, amestecând continuu, până când se leagă.
    [tip]Dacă doriţi crema mai dulce sau mai vanilată, adăugaţi corespunzător zahăr, respectiv esenţă de vanilie.[/tip]
  7. Luaţi crema de pe foc şi încorporaţi cubuleţele de unt.
  8. Lăsaţi crema să se răcorească şi umpleţi cu ea clătitele.
    [tip]Dacă nu serviţi clătitele şi crema imediat după preparare, păstraţi-le corespunzător până la servire: acoperiţi clătitele şi crema cu folie alimentară pentru a preveni uscarea, respectiv formarea de pojghiţă la suprafaţa cremei.[/tip]

Serviţi clătitele, “ninse” cu zahăr pudră vanilat, decorate cu frişcă sau sos de ciocolată, câte 2 per porţie.


_________________________________________
print