Ceva Bun

Clătite cu brânză de vaci şi stafide

Un desert la îndemână, fără să-şi piardă din eleganţă, clătitele cu brânză de vaci şi stafide aromate cu rom sunt o expresie a culturii culinare boiereşti din Ţările Româneşti. Mai elaborate decât clătitele umplute cu gem, umplutura fină din cremă de brânză le fac să-și depăşescă condiţia modestă de clătită.

Încercaţi-le şi nu veţi regreta.

Porţii: 4 porţii (2 clătite per porţie)

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi la înmuiat stafidele în rom. Amestecaţi-le din când în când.
  2. Faceţi clătitele conform reţetei.
    [tip]Pentru această reţetă puteţi adăuga 1 lingură de zahăr şi 1 plic de zahăr vanilat în aluatul pentru clătite.[/tip]
  3. Pasaţi bine brânza de vaci sau treceţi-o printr-o sită pentru a fi cât mai fină.
  4. Frecaţi bine brânza cu gălbenuşurile de ou, smântâna, zahărul vanilat, zahărul, coaja de lămâie şi sarea.
  5. Încorporaţi stafidele înmuiate în rom.
  6. Umpleţi clătitele cu crema de brânză cu stafide.

Clătitele cu brânză de vaci şi stafide se servesc calde, stropite cu siropuri de fructe.

[tip]Opţional, puteţi aşeza clătitele într-un vas termorezistent în straturi intercalate cu umplutură de brânză de vaci cu stafide, să le stropiţi cu unt şi să introduceţi “tortul” la cuptor pentru 10 minute.[/tip]

print