Un desert simplu şi rapid care combină miezul cremos al bananelor cu notele citrice ale lămâii şi, opţional, cu textura crocantă a alunelor.
Porţii: 6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 12 clătite
- 250 ml smântână proaspătă
- 4 linguri de zahăr
- 3 banane
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 6 linguriţe alune decojite măcinate, prăjite, nesărate
- 2 linguriţe de zahăr pudră
Preparare:
- Faceţi 12 clătite conform [intlink id=”3613″ type=”post”]reţetei[/intlink].
- Amestecaţi smântâna cu zahărul.
- Decojiţi bananele şi zdrobiţi-le cu ajutorul unei furculiţe. Stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
- Amestecaţi smântâna cu bananele.
- Umpleţi clătitele cu amestecul de smântână cu banane.
Serviţi clătitele calde, câte două pe per porţie, cu alune măcinate şi cu zahăr pudră.