Dacă vă e poftă de o gustare rapidă și ușoară, ciupercile gratinate sunt o alegere excelentă. Foarte ușor de preparat, chiar și la cuptorul cu microunde, acest aperitiv se poate prepara cu aproape orice fel de brânză, de la caș până la mozzarella, sau chiar cu mixuri de brânzeturi, în funcție de ce aveți prin frigider.
Noi vă propunem o variantă grecească pentru că gustul acestui tip de brânză este deosebit și merge tare bine cu carnea fragedă de ciupercuță.
Porții: 2
Timp de preparare: 10-15 minute
Ingrediente:
- 12-14 ciuperci potrivite (champignon)
- 50 g brânză kefalotiri
- sare și piper
Preparare:
- Desprindeți pălăriile ciupercilor de tulpină și așezați-le cu lamele în sus pe o farfurie întinsă.
- Adăugați sare și piper după gust.
- Tăiați 20 g de brânză kefalotiri cubulețe mici și așezați-le în ciupercuțe (distribuiți-le cât mai egal). Radeți restul de brânză și presărați-o peste ciupercuțe.
- Dați ciupercile la cuptor 10 minute (150 grade).
- După ce le scoateți, mai presărați puțină brânză rasă cât sunt ciupercile calde.
Se servesc calde ca aperitiv.
Se pot prepara și la cuptorul cu microunde, caz în care sunt gata în 2-3 minute.
[tip] Puteți folosi orice fel de brânză tare dacă nu aveți kefalotiri – gruyere, cașcaval de oaie etc. [/tip]
Dragi gurmanzi, FELICITARI!!!!!!
Nu am avut timp decat sa va “rasfoiesc” putin, dar mi-am dat seama din primele 5 minute ca site-ul vostru este cel mai bun din cate cunosc. Educativ, asortat si asezonat, pentru toate gusturile.
Multumesc!
Cin’ s’aseamănă, s’adună 🙂 Mulţumim pentru aprecierile entuziaste.
[…] Ciupercuțe gratinate cu kefalotiri […]
Comments are closed.