Carnea ciupercilor fripte la grătar, stropită cu ulei de măsline, lămâie şi verdeaţă, este o delicatesă vegetariană căreia nici un carnivor convins nu i-ar rezista. Încercaţi pentru această reţetă generozitatea ciupercilor pleurotus şi un foc iute are să le păstreze sucurile deosebite.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
- 600 de grame de ciuperci pleurotus
- 4 linguri ulei de măsline
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeți grătarul.
- Amestecați într-un castron uleiul de măsline cu usturoiul tocat mare, zeama de lămâie.
- Așezați ciupercile pe un fund de lemn, cu lamelele în sus. Sărați și piperați.
- Stropiți ciupercile cu jumătate din amestecul din castron și lăsați-le 2-3 minute.
- Așezați-le pe grătarul încins. După ce se fac pe o parte, întoarceți-le și stropiți-le din nou cu amestecul de ulei, lămâie și usturoi. Sărați și piperați.
- Ciupercile se țin pe gratar până se înmoaie bine și își lasă sucurile. Timpul depinde de mărimea/grosimea ciupercilor și de cât este de încins grătarul (aproximativ 10 – 15 minute).
Ciupercile la grătar se servesc fierbinți, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.