O ciulama proaspătă şi delicată în care carnea de pui în sos de smântână este asociată cu gustul dulce dat de mazăre și ardei copt. Ciulama de pui cu ardei copt -o reţetă inedită, care merită încercată măcar o dată.

 

Reţetă: Ciulama de pui cu mazăre și ardei copt

ciulama-pui

Ingrediente

  • 4 pulpe inferioare de pui (ciocănele) sau integrale dacă sunt mici
  • 2 ardei copţi mari (din conservă)
  • 2 căni de mazăre congelată sau din conservă
  • 1,2 litri supă de pui sau legume
  • 1 ceapă medie
  • 1 cană de smântână grasă
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  3. Adăugaţi şi sotaţi ceapa 30 de secunde.
  4. Adăugaţi carnea şi mai sotaţi 1 minut.
  5. Stingeţi cu supa.
  6. Acoperiţi parţial şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute.
  7. Până fierbe carnea, tăiaţi fâşii ardeiul copt.
  8. Adăugaţi ardeiul copt peste carne şi mai lăsaţi să fiarbă câteva minute.
  9. Adăugaţi mazărea congelată sau din conservă (scursă de apă).
  10. Până nu începe să fiarbă din nou, faceţi un liezon din smântână cu făină. Amestecaţi bine pentru a preveni formarea cocoloaşelor. Diluaţi cu zeamă fierbinte din cratiţă.
  11. Turnați liezonul peste carne amestecând bine.
  12. Lăsaţi să dea din nou în clocot până se înmoaie mazărea.
  13. Adăugaţi mărarul tocat.
  14. Asezonaţi cu sare (dacă mai e cazul) şi piper proaspăt.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 50 minute

Porții: 4

[tip]Dacă ciulamaua este prea subţire, mai lăsaţi să scadă; dacă este prea groasă, diluaţi cu supă caldă.[/tip][note]Pentru un gust dulce acrişor adăugaţi câteva linguri din oţetul în care au stat ardeii copţi.[/note]

Ciulamaua de pui cu mazăre şi ardei copt se serveşte ca tare, cu pâine proaspătă sau mămăligă.

print